· BANANBRØD KLART TIL HELGEKOSEN ·
Hei og god torsdag fine! Jeg var litt i villrede i morges over hva jeg ville ha til frokost og lunsj i dag, da jeg ikke fant mye som fristet på kjøkkenet. Jeg fikk øye på to bananer som lå på benken, og som ikke så helt god ut. Jeg tenkte jeg måtte få brukt de opp, så de ikke gikk i søppelet. Jeg valgte å slenge sammen en deilig blanding, som resulterte i et skikkelig digg bananbrød.
Denne røren er enkel å slenge sammen, og det tar ikke noe særlig med tid. Liker at ting er enkelt og lager seg for det meste selv. Da kan jeg bruke tiden min på annet, hah!
Dette trenger du:
2 modne bananer
2 egg
2 dl sukker
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
50 gram smør
en liten klype kardemomme
1 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Først pisker du egg og sukker til eggedosis. Smøret smeltes og blandes med melken. Deretter skreller du bananene og moser de enten med en stavmikser eller en gaffel. Jeg brukte gaffel, og det funker helt fint. Ha så det moste sammen med smør/melk i eggedosisen. Sikt så det tørre inn i deigen, og bland godt. Hell deigen i en brødform. Jeg hadde bakepapir i bunn. Stek røren på den nederste rillen i ovnen, i ca 1 time.
Avkjøl brødet, og nyt et deilig stykke bananbrød med god samvittighet!
Nam, fikk lyst å lage det i helgen, det er jo så godt med bananbrød. Det er nesten som kake, hihi 🙂
Har noen bananer liggende som er bortimot overmodne og i mine øyne lite fristende nå.. Tror nesten jeg må prøve denne oppskriften imorgen! Aldri smakt bananbrød 😀